Кои са 3-те лоста на богатството?

Знаете ли кои са трите лоста на богатството? Първият е възвращаемостта! Колко е минималната възвращаемост, която очаквате от вашите инвестиции?

Нужно е да изберете инвестиционно средство, дали да инвестирате в акции, дивиденти компании, P2P кредитиране, инвестиции в недвижими имоти или ETF-и… само по себе си няма значение. Важното е да имате вяра в него и да сте убедени, че то е правилното за вас. Защо ли? Защото ще се наложи да инвестирате дългосрочно в него!

От тук идва вторият лост – ВРЕМЕТО. Нужно е да позволите на парите да работят за вас. Няма как да очаквате, че днес ще инвестирате дадена сума пари и след няколко месеца или до година-две тя ще напълно разреши всички вашите финансови проблеми.

Прегърнете времето и станете приятели с него, защото колкото повече време парите са инвестирани, то толкова повече вие позволявате на сложната лихва да работи за вас. Всяка следваща година ще има много по-голяма тежест за вашето портфолио, защото тя ще носи много повече стойност, спрямо предишната!

И последният лост – РЕГУЛЯРНОТО ИНВЕСТИРАНЕ.

Инвестирането не е еднократен акт, няма как да постигнете финансовата си цел, ако вложите само веднъж еднократна сума пари. Регулярното инвестиране в избраното инвестиционно средство е ключът, защото с това подавате нова порция гориво. А колкото повече гориво влагате, то толкова по-бързо ще достигнете финансовата си цел.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че силата на сложната лихва ще работи за вас!

Ако днес инвестираме 5 000 лв и на регулярна база всяка година влагаме нови 5 000 лв и очакваме да постигнем около 10% възвръщаемост, в края на десетата година инвестиционното портфолио ще надхвърли 93 000 лева!

Ако проверим сумата от 5 000 на 10 000 лв. и запазим възвращаемостта и годините едни и същи, в края на десетата година ще разполагаме с 185 хиляди лева!

И ако продължим за нови 10 години, т.е. за 20 години инвестираме, тази сума ще е набъбнала до 640 хиляди лева! Няма значение кои лостове дърпаме, красотата е, че всички те са под наш контрол.

Това означава, че може да ги настроим спрямо нашите възможности и най-вече изисквания, като сме сигурни, че възвращаемостта и времето ще работят по най-ефективния начин за нас!


Ако искате имате правилната инвестиционна основна и да управлявате по най-добрия начин парите си и те да работят здраво за вас, можете да видите моите програми и продукти:


✅Практически курс: Намиране на справедливата цена на една 📈компания

✅Наръчник: Как да изградим 💵машина за пари от ETF-и?

✅Практически курс: Намиране на инвестиционната стойност на 🏠имота

✅Книга: От 0 до 1000 лв. на месец: пасивни доходи от инвестиции в 🏡имоти

БЕЗПЛАТНА 15 Минутна финансова консултация

*Информацията, която предоставям в статиите и видеата, не трябва да се счита за взимане на инвестиционно решение. Направете свое проучване и вземете информирано решение за вашите пари.

0 0 votes
Article Rating
Сподели с приятели :)
Написано от:
Александър Дяков

Казвам се Александър Дяков, и моята страст е света на финансите и инвестициите. Аз съм инвеститор в стойност и имам над 15 годишен опит в широк спектър от инвестиции във финансови и реални активи, като специализирам в бизнес и инвестиционното оценяване.

Виж всички статии
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Написано от: Александър Дяков
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x