Коя е най-добрата стратегия за пасивните 📈инвеститори?

Най-печелившата стратегия, която можете да следвате, е Dollar Cost Averaging. Тя ще ви помогне да лимитирате ценовия риск, независимо дали пазарът е висок или нисък.

При спад на пазара ще купувате повече акции, което ще намали средната цена на покупките ви. Точно оттук идва името на стратегията – усредняване. Следвайки тази стратегия в дългосрочен план, ще постигнете средна пазарна доходност.

Благодарение на нея ще развиете дисциплина, защото редовно, независимо дали е веднъж на месец или на няколко месеца, ще инвестирате в нови акции. Така се поставяте в силна позиция, избягвайки време за анализи и оценки и инвестирайки автоматично.

Стратегията също така изключва емоциите от инвестиционния процес, позволявайки ви да знаете каква доходност да очаквате, независимо от ценовото ниво на покупка.

Тя е лесна за следване: изградете портфолио от няколко ETF-a, които отговарят на вашите изисквания, определете каква сума да инвестирате редовно и прилагайте стратегията.

С течение на времето, когато я следвате, можете да бъдете сигурни, че ще увеличите стойността на вашето портфолио.


Ако искате имате правилната инвестиционна основна и да управлявате по най-добрия начин парите си и те да работят здраво за вас, можете да видите моите програми и продукти:


✅Практически курс: Намиране на справедливата цена на една 📈компания

✅Наръчник: Как да изградим 💵машина за пари от ETF-и?

✅Практически курс: Намиране на инвестиционната стойност на 🏠имота

✅Книга: От 0 до 1000 лв. на месец: пасивни доходи от инвестиции в 🏡имоти

БЕЗПЛАТНА 15 Минутна финансова консултация

*Информацията, която предоставям в статиите и видеата, не трябва да се счита за взимане на инвестиционно решение. Направете свое проучване и вземете информирано решение за вашите пари.

0 0 votes
Article Rating
Сподели с приятели :)
Написано от:
Александър Дяков

Казвам се Александър Дяков, и моята страст е света на финансите и инвестициите. Аз съм инвеститор в стойност и имам над 15 годишен опит в широк спектър от инвестиции във финансови и реални активи, като специализирам в бизнес и инвестиционното оценяване.

Виж всички статии
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Написано от: Александър Дяков
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x