Здравей,

Каква е твоята страст?

За всеки човек това е различна – за един е медицината, за втори архитектурата, за трети това е изкуството, а пък за мен това е светът на финансите.

Още от ученическите ми години, бях привлечен от света на бизнеса и финансовите пазари – в частност Уолстрийт. Не знам, дали заради филмите, книгите или историите, но бях убеден, че моето бъдеще ще е свързано с финансовия свят.

Допълнителен стимул за такова бъдеще, беше и факта, че за тази дейност са ти нужни основно компютър и Интернет връзка. Дигитализацията на борсите по света, беше решението за мен, защото аз имам физически проблем и ми би било изключително трудно, да не кажа невъзможно, да се реализирам в каквато и да е сфера, различна от компютър и Интернет връзка(средата и условията в България не са много благосклонни за човек в инвалидна количка) – вероятността да се реализирам във финансовият свят беше огромна.

До средата на 2006 година, все още финансовия свят беше далече от мен, но всичко се промени, след като прочетох няколко книги свързани с трейдинг на валутния пазар. Тези книги бяха катализаторът за моето бъдеще, което вече е реалност. В последната година на средното ми образование, отделях много повече време над финансови книги и следене на финансовите пазари, от колкото над учебния материал.

В периода между края на средното и началото на висшето ми образование, а именно лятото на 2007 година, открих първата си реална сделка, на валутния пазар. Много исках първата ми сделка да бъде печеливша, и тя беше такава. Имах няколко долара печалба, малка сума, но тази печалба имаше огромен символичен заряд за мен – вече бях сигурен, че света на финансите е моя свят.

Наложи се да прекъсна висшето си образование – бях студент само няколко месеца. Хората са казали „всяко зло, за добро“, и точно така беше при мен. Прекъсването на моето висше образование, беше изключително мощен тласък в по нататъшното ми развитие, в света на финансите.

През 2008 година, направих първата си сделка на капиталовия пазар, като по този начин навлязох в света на инвестициите.

Година по-късно, направих първите си крачки и в сферата на онлайн предприемачеството.

В рамките на 3 последователни години, успях да положа основата на моята страст. За тези 3 години разбрах, че част от моите силни страни са свързани с финансовия свят. Но, за да усъвършенствам тези сили, трябваше да вложа много усилия – чакаше ме много работа!

В процес на работата, правих много грешки, но това бяха безценни уроци за мен. Бях твърдо решен да се уча от тях, а това имаше експоненциален ефект върху моето развитие.

Запознах се с много хора, като от всеки научих нещо ново, а част от тях станаха мои ментори.

Поставих си за цел не само да изуча успеха, но и аз да бъда успешен!

Фокусирах се над нещата, които можех да контролирам – моят успех беше изцяло под мой контрол!

През следващите години насочих масивни действия, за да препрограмирам менталната си настройка. Инвестирах време в изучаване на човешката психика. Закалявах и развивах силните си страни. Целях да достигна до границата на моя потенциал и да я премина.

Вярвам, че човек трябва да развива силните си страни, за сметка на слабите си. Само, ако развиваш силните си страни, може да си сигурен, че ще направиш нещо значимо в живота си!

Заложих на силните си страни, заложих на моето развитие … и спечелих!

През 2013 достигнах висотите в трейдинга, като успях да се превърна в последователно печеливш трейдър. А моят инвестиционен портфейл, вече имаше много по-голяма доходност от пазарната. Също така, зад гърба си вече имах солиден опит в сферата на онлайн предприемачеството, като бях реализирал няколко печеливши проекти.

Трейдингът, ме научи да не мисля линейно, а да гледам нещата винаги в контекста на вероятности. Една от причините да има толкова нещастни хора е, че те са забравили, че не винаги нещата се подреждат по начина, по които те искат. Няма как нещо, което не можеш пряко да контролираш, да направи точно това, което искаш. Трейдингът, ми показа лицето, на унищожителната сила на нашите негативни мисли и емоции, но също така ми показа, и нашия безграничен съзидателен потенциал!

В чист вид, трейдингът, ми показа защо малцина успяват, а мнозина се провалят. Благодарение на него, постигнах целта си, която си бях поставил преди години! Не само, че видях пътя на успеха, но аз вървях по него.

Архитектът на пътя на нашия успех, са нашите мисли – човешката психология. Действията, които вземаме, павират този път. Колкото по масивни действия взимаме, толкова по-устойчив става той.

Дълбоко вярвам във философията Кайзен – непрекъснато самоусъвършенстване, за това през последните няколко години продължих да развивам себе си, усъвършенствах моите силни страни и разширявах границата на моя потенциал.

Докато се развивах и изучавах успеха, осъзнах, че голяма част от хората около мен, все едно бяха „застинали“. Една част от тях буквално „боксуваха“ на едно място, а други взимаха решения, които все повече ги отдалечаваха от техните цели.

Признавам си, че все още не бях готов да им да им помогна, но бях твърдо решен да го сторя, в момента, в който се чувствах готов.

2016 година, беше много важна за мен, не защото се дипломирах като финансист, а защото това беше годината, в която, започнах да споделям моя опит.

Първо започнах с трейдинг, но много скоро помощта ми се разклони в различни насоки – от личните финанси, през предприемачеството, до изграждането на инвестиционен портфейл. В един момент помощта ми, премина на следващото ниво – започнах да ги мотивирам да осъществяват своите цели.

Помагах им да видят пътя, да видят своя потенциал и най-вече ги мотивирах да вървят по пътя, за да постигнат целите си … мечтите си! Това изключително ми харесваше и ми доставяше наслада!

Изведнъж, всичко пред мен се подреди. Виждах смисъл, в събитията на моя живот, но също така виждах и ясна цел. Тази цел се превърна в нова страст за мен.

Целта ми е да дам максимална стойност на всеки, който иска да се развива и да постигне целите си!

Новата ми страст, вля нови дози мотивация в мен, както да развивам себе си, така и да помагам за развитието на другите. Именно това е основната причина да създам настоящия сайт.

Направих този сайт, не само защото искам да споделя моите знания и опит, но и защото по този начин ще се развиваме и ще израснем заедно и заедно ще постигнем най-върховите си цели.

Ще ми позволиш ли, да израснем заедно?

Александър Дяков