За нас е важно да осигурим максимално точна информация относно твоите лични данни и как ги използваме и затова ги описахме в настоящата Политика за защита на личните данни.

Алциона 1 ЕООД (“Администратор” или “Дружеството”)  осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 01 октомври 2015 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни

Ние уважаваме вашата конфиденциалност и се ангажираме със защитата на личните данни, които ни предоставяте. В тази връзка, бихме искали да споделим с вас принципите, които формират нашата политика.

На сайта AleksandarDyakov.com се събира определена информация. Този документ („Политика за защита на личните данни“) описва нашите политики и процедури, регламентиращи събирането и обработването на тази информация, която идентифицира индивидуален ползвател и може да бъде използвана за контакт с него („Лични данни“, „Лична информация“).

Тази политика е валидна само по отношение на Услугата, която предоставяме – безплатен достъп до онлайн информация и консултации – и не следва да се прилага за никой уебсайт на трети страни или услуги

Нашите данни за контакт са:

Алциона 1 ЕООД
ЕИК: 201202195
Контрол върху нашите дейности, свързани с лични данни, упражнява следният административен орган:

Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров”№ 2
Тел: + 359 2 915 35 18
Факс: + 359 2 915 35 25
Ел. поща: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

Събиране на лична информация

Ние събираме лична информация, за да отговорим на вашите искания, които могат да включват: индивидуална консултация, участие в обучение, регистрация за нашия имейл бюлетин и други, свързани с мисията на платформата.

Ние събираме следната лична информация от използващите Услугата Ползватели:

  • Директно чрез Уебсайта: име, фамилия и електронна поща при желание да ги предоставите, оставяйки коментар, записвайки се за онлайн бюлетин или попълвайки формуляр за контакт.
  • Посредством Google Analytics и Facebook Pixel – данни за трафика и поведението на Ползвателите.

Възможно е да изискаме и допълнителна информация, но само при изрично позволение от ваша страна или в случай, че тази информация е необходима за изпълнението на услугата, която сте заявили. Вие сте единствен притежател на вашата лична информация.

Използвайки нашата Услуга, вие изрично се съгласявате вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които събираме и обработваме, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.

 

Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

  • Сключване и изпълнение на търговска сделка или договор с клиент – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. В отделни случаи целта на операцията може да бъде и защита на законните интереси на дружеството по изпълнение на сделката. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и получаване на бюлетини при изразено желание. Предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на закупени стоки до клиентите. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Регистрация на участник в събития и изпращане на информация или награди – целта на тази операция е администриране на процеса по регистрация на участници в събития и игри, и изпращане на награди от проведени игри. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Заявка за доставка на продукт, който не е в наличност – целта на тази операция е установяване на контакт с физическото лице с цел заявка за доставка на продукт, който в момента не е в наличност. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни за регистрация и получаване на бюлетин (имена, е-mail)
    • Цел, за която се събират данните:
      1. Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него,
      2. за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и
      3. за изпращане на информационен бюлетин.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
  • Данни за получаване на бюлетин (имена, е-mail)
    • Цел, за която се събират данните:
      1. За изпращане на информационен бюлетин.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
  • Данни за извършване на доставка (имена, телефон, e-mail, адрес)
    • Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба от разстояние и доставка на закупените стоки, включително при упражняване на право на връщане и замяна или отказ от закупена стока.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Данни от профилите Ви в социални мрежи (публично-достъпната информация от профилите Ви в Google+, Facebook, Instagram)
    • Цел, за която се събират данните:
      1. Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него,
      2. за целите на регистрация за участие в игра, томбола, кампания и др.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – Данните Ви за записване в нашите събития, игри, кампании и др. се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR

Употреба на вашите лични данни

Ние използваме вашите лични данни, за да ви предоставим възможност за достъп до Уебсайта, за да ви изпращаме нашия редовен бюлетин и да ви предлагаме допълнителни услуги и събития, за да ви предоставим цялостно обслужване и да ви предоставим услугата, която очаквате.

Вие имате право:

  • Да получите файл, съдържащ всички ваши лични данни, които съхраняваме.
  • Да откажете вашите лични данни да бъдат използвани от нас.
  • Да поискате коригиране на своите лични данни.

За да упражните описаните по-горе свои права, можете да се свържете с нас на office@aleksandardyakov.com.

Ние бихме могли да използваме ваша информация, за да създадем обобщена статистика, която е анонимна, както и за да извършим базиран на нея статистически анализ.

Съхранение на данни от трети страни

Използваме услуги на трети страни, за да поддържаме уеб сайта онлайн, да подобрим работата на уеб сайта и да управляваме по-добре предоставяната Услуга. Възможно е някоя от тези услуги да съхранява данни на сървър, който се намира извън територията на Република България.

ICN.bg хостинг

Уебсайтът, включително и всички събирани посредством него данни, се намира (хоства) на сървър на ICN.bg. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

Google Analytics

Ние използваме Google Analytics за събиране на статистическа информация за Ползвателите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифициран посредством нея. Ние събираме посочените данни, за да анализираме какъв тип Ползватели използват Уебсайта и как го използват, което ни помага да персонализираме Услугата.

Можете да откажете използването на вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on за JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Ако искате да се откажете, моля изтеглете и инсталирайте приставката за Вашия уеб браузър.

Съгласявайки се да използвате Услугата, Вие изразявате своето изрично съгласие за използване от нашата страна на Google Analytics на Уебсайта, включително Display Advertising, и декларирате, че ви е била дадена възможност да се откажете от Google Analytics.

Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

Facebook Pixel

Използваме Facebook Pixel, за да събираме статистическа информация за посещенията на сайта, която ни е необходима за подобряване на изпълнението на мисията на фондацията чрез предоставяне на онлайн услуги и информация в подходящото време, на заинтересовани от тях хора.

Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

MailChimp

Нашият e-mail бюлетин, включително имената и e-mail адресите на всички записани в него абонати, се намира на сървърите на MailChimp и се изпраща чрез тях. Необходимо ни е да събираме тези данни от потребителите, които изрично ги предоставят, за да можем да изпращаме бюлетина, който съдържа полезна информация и понякога информира за продукти или услуги, които абонатите могат да закупят. Всеки абонат на бюлетина получава линкове, съдържащи се във всяко писмо от бюлетина, които му дават възможност да види какви негови данни съхраняваме в системата на MailChimp, както и да ги изтрие и да спре да получава бюлетина. Тукможете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

WordPress

Уеб сайтът работи със система за управление на съдържанието WordPress. За контрол на спам коментарите се използва разширението Akismet. При публикуване на ваш коментар на уеб сайта е възможно e-mail адресът ви и съдържанието на коментара да бъдат изпратени до сървъри на Automattic, които да определят дали вашият коментар е спам. Тук можете да видите пълна информация за компанията и нейната политика за защита на личните данни.

Услуги за архивиране

Използваме услуги за архивиране, които периодично съхраняват пълно копие на съдържанието на уеб сайта, включително лични данни, които сте ни предоставили, на външни сървъри. Това е необходимо, за да можем да възстановим работеща версия на уеб сайта в случай на срив. Услугите за външно съхранение на данни са:

Услуги за споделяне в социални медии

Предоставяме бутони за лесно споделяне на нашите публикации в популярни социални мрежи. Тези бутони са необходими, за да можем да осигурим възможност за споделяне на материалите, които публикуваме. Възможно е те да събират статистическа информация за Ползвателите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, Вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифициран посредством нея.

Употреба на „бисквитки“ и други проследяващи технологии

Ние използваме “бисквитки”, за да събираме определена информация от всички Ползватели, включително и от нерегистрирани посетители на сайта, които не използват услугите, предоставяни от нас. Бисквитките представляват поредица от данни, които нашата система изпраща към вашия компютър и впоследствие използва, за да идентифицира вашия компютър, когато се върнете отново на Уебсайта.

Бисквитките предоставят информация за употребата на Услугата и потребителски данни, които ние бихме могли да използваме, за да персонализираме вашия потребителски опит, както и да проследим модели на потребителски трафик. Например, когато се връщате на Уебсайта, бисквитките ви идентифицират и подтикват Уебсайта да попълни вашето потребителско име (без паролата), за да улесни достъпа до вашия профил. Бисквитките също така ни позволяват да напомняме за ваши предходни дейности и да ви предлагаме подобни услуги и събития. Също така, ние използваме информация, събирана чрез бисквитки, за да разработваме статистически анализи за използването на Услугата, като например времето, което Ползвателите прекарват на Уебсайта и страниците, които посещават най-често. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.

Защита на лични данни

Ние гарантираме сигурността на данните, които ни изпращате, с индустриално стандартизирани физически, електронни и управленски процедури. Когато е целесъобразно, ние използваме SSL-кодиране, за да подобрим сигурността на предаване на сензитивни данни. Вътрешно данните се съхраняват на контролирани сървъри с ограничен достъп. Вашата информация може да се съхранява и обработва на определени локации, където се намираме ние, в строго съответствие с приложимото законодателство за конфиденциалност и защита на личните данни.

Предоставяне на лични данни на трети страни

Ние НЕ сме и НЯМА да разкриваме вашите лични данни на трети страни.

Изключение правят случаите, при които разкриването се изисква от закона поради значим обществен интерес или за установяването, упражняването или защитата на права по съдебен ред, напр. когато определена информация се предоставя на адвокати, агенции за събиране на вземания, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за справяне с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Ние също така можем да разкрием информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

Връзки към електронни страници на трети страни

Услугата, както и материали на трети страни, които са публикувани на Уебсайта, съдържат връзки към, и могат да ви позволят да посетите други електронни страници („Електронни страници на трети страни“). Ако решите да посетите някоя от тези страници на трети страни, като „кликнете върху“ връзка или се придвижите към страница на трета страна,  вие ще бъдете пренасочени към страницата на съответната трета страна. Фактът, че ние предоставяме връзка към дадена електронна страница чрез Услугата или ви предлагаме възможност да взаимодействате с, или да предоставяте лична информация на трета страна, не е гаранция, позволение или представяне на нашата принадлежност към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съгласие с техните политики и практики за защита на личните данни и информационна сигурност.

Достъп и корекция на лични данни

Вие можете да коригирате, изменяте или изтривате части от вашите лични данни, като подадете заявка за това на office@aleksandardyakov.com

Ние ще запазим вашите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите ни или дотогава, докато ни задължава законът. След това вашите данни ще бъдат изтрити.

Изменение на тази политика за защита на личните данни

Тази Политика за защита на личните данни може да бъде изменяна едностранно от Алциона 1 ЕООД, за което ние ще уведомим по подходящ начин всички Ползватели на Услугата.

Вие се съгласявате, че всяко допълване и изменение на тази Политика ще има действие спрямо вас след уведомяване от наша страна и ако не заявите в 7-дневен срок, че я отхвърляте.

Ако не се съгласявате с промените, можете да преустановите използването на Услугата.

Вие се съгласявате, че всички изявления на Алциона 1 ЕООД, във връзка с изменението на тази Политика ще бъдат изпращани на вашата електронната поща, използвана за регистрация за Услугата или чрез публикуване на подходящо място на Уебсайта.

Дата на влизане в сила: 01.01.2018 година.
Дата на актуализиране: 20.12.2018 година.

 

top
ALEKSANDAR DYAKOV © 2018, Всички права запазени