Инвестиционен процес, който ще те научи как да намериш справедливата цена на всяка публична компания (Бъдещ Практически Курс)

Спри да се чудиш дали цената е подценена или надценена, просто намери справедливата цена на компанията и инвестирай спрямо нея. 
Изгради инвестиционно постоянство! 


За кого е практическият курс?

Курсът е подходящ:

 • За всеки, който иска да инвестира на базата на справедливата (оптималната) цена, но не знае как да достигне до нея;
 • За всеки, който иска да скъси времето за оценка, но не разполага с правилните инструменти; 
 • За всеки, който иска ефективно да увеличава капитала си, като инвестира в подценените и да избягва надценените компании, но не разполага с нужния процес;
 • За всеки, който иска да намали пропуснатите ползи;
 • За всеки, който иска спокойно и уверено да управлява своя инвестиционен портфейл.

Защо подготвям практически курс?

От началото на извънредното положение до сега проведох стотици разговори (голяма част бяха Pro Bono), като много от въпросите бяха свързани с инвестиции и по-точно: "В какво да инвестирам?", "Сега ли е момента да купя?', "Акциите не са ли прекалено надценени?", "Къде мислиш да инвестираш?".

Направи ми впечатление, че по-голямата част от хора са активни инвеститори, които са наясно с фундаменталните принципи на инвестирането, но не могат да оценят и да определят сами къде е най-оптималната цена за покупка на дадена акция.

В средата на миналия месец споделих специализиран pdf файл с оценка на справедливата цена на няколко дузини технологични компании. Просто споделих какви са оценките на тези компании, спрямо инвестиционния процес, който следвам. На базата на този процес, достигам до справедливата цена на една компания, а от там се разбира дали тя е надценена или подценена спрямо пазара и най-вече каква е нейната стойност (естествено, това е на базата на допусканията от файла)!

След като споделих pdf-a, останах силно изненадан от последвалия отзвук! Изключително много хора се свързаха с мен, защото са търсили точно такъв подход за оценка на стойността на една компания. Те ми споделиха, че умеят да преценяват дали си струва да инвестират в дадената компания, но не умееха да определят точно колко трябва да струва тя. Изпитваха сериозни трудности да намерят оптималната или справедливата цена на бизнеса. Но те виждаха решение на проблемите си именно в този pdf.

Справедливата цена е фундаментална част от Value Investing (Инвестирането в Стойност) - инвестиционната философия и подход на легендарния Уорън Бъфет. Крайния резултат на този подд е именно определянето на fair value или справедливата цена спрямо която една компания трябва да струва.

Моят инвестиционен подход е изцяло подвластен на инвестирането в стойност и точно това показах миналия месец в онзи pdf. А след като го споделих, многократно бях питан дали не обмислям да структурирам процеса си като програма или курс.

Опитът ми от последните няколко седмици показа, че редица инвеститори изпитват затруднения с определянето на стойността на една компания, имат сериозни терзания дали цената не е надценена, притесняват се дали не са направили грешна покупка, а други директно съжаляват, че са направили грешни инвестиции, от които са загубили значителна част от своя инвестиционен капитал ... просто защото са купили или грешните компании, или са инвестирали на много надценени нива. Също така имаше и инвеститори, които споделиха с мен, че са имали много пропуснати ползи, следствие емоциите и липсата на обективен инвестиционен процес.

Именно заради горе изброените причини, обмислям създаването на практически курс, в който показвам моя инвестиционен процес, с помощта на който, достигам до стойността на една компания и определям дали компанията е надценена, подценена или справедливо оценена от пазара.

Лично съм предал моя опит и процес на десетки инвеститори и мога да твърдя, че непосредствените ползи от процеса са: увереност и спокойствие при взимането на инвестиционното решение, драстично намаляване на грешни инвестиции и загуба на инвестиционен капитал, оптимизиране на пропуснатите инвестиционни ползи, намиране на възможности с асиметричен риск към печалба, но най-вече ефективно управление и увеличение на инвестиционния портфейл.

Какво ще има в практическия курс?

В курса ще споделя моя инвестиционен, за да може всеки един инвеститор да достигне до справедливата цена. От курса можете да очаквате следното:

 • Процес за намиране на справедливата цена на една компания от A до Я; 
 • Входящи метрики за оценка на стойността;
 • Допускания и методи за проекция на бъдещето - източници и индивидуален подход;
 • Допускания и методи за дисконтиране;
 • Подход за намаляване на риска;
 • Подход за намиране на възможности с асиметричен риск към печалба;
 • Подход за оценяване на различни компании - value vs growth;
 • Подход за класация на инвестиционните възможности;
 • Подход за разпределение на капитала в различни инвестиционни възможности;
 • Ефикасен подход за покупки и продажби на акции;
 • Полу-автоматизиран модел за оценка на всяка една компания;
 • Метод, с който да разберем как точно пазарът оценява една компания;
 • Инструмент за организация на потенциални инвестиционни възможности;
 • Инструмент за ефективно управление на инвестиционния портфейл;
 • Както и много практични примери.

Какво ще представлява курсът?

Курсът ще представлява видео онлайн обучение! Всеки един от курсистите ще има достъп до курса, който ще се намира в специална част от сайта. 

Формата на курса представлява - записани видео уроци структурирани в модули. Това означава, че всеки модул ще надгражда над предишния, но също така това означава, че всеки един курсист ще може да преминава през отделните уроци, модули или целият курс по колкото пъти пожелае.

С други думи всеки ще има неограничен достъп до курса. Всеки ше може да преминава през него, спрямо неговото темпо, време и график. Нужно е единствено да има Интернет връзка.

Ще мога ли да разчитам на помощ?

Разбира се! Но съм убеден, че няма да ти се налага, защото при изграждането на курса ще целя да отговоря на максимално много въпроси ... по-долу ще разбереш как.

Кога се очаква да е готов практическият курс?

Очаквам, че до края на месец Юни 2020 година, курсът да бъде завършен. В момента, в който това стане факт, всички предварително закупили курсът ще имат достъп до него.

Ето какво ще получиш за ранното си записване:

Тъй като курсът все още се изгражда, това се явява чудесна възможност за всички, които предварително са го заявили. 

Защо?

 • Сигурен съм, че всеки един от вас има специфични въпроси, питания, казуси, проблеми или предизвикателства с инвестиционния процес, точно за това ще дам възможност на всеки един от закупилите да ми даде обратна връзка. С други думи, ще адресирам максимално много от обратната връзка в бъдещия курс. По този начин всички предварително закупили курса ще могат да участва в неговото изграждане;
 • Ще се сдобиете с моя инвестиционен процес и инструменти, на гарантирано най-ниската цена. С други думи не само, че ще инвестирате в качествени знания, вие ще го сторите на гарантирано най-ниската цена;
 • Всички предварително закупили курса за намиране на Справедливата Цена, ще могат да преминат през него 1 седмица преди всички останали.

СПЕЦИАЛНА ПредПродажбена оферта

Ако искаш още сега да направиш сделка с асиметрична пропорция, то още сега може да поръчаш бъдещия курс на цена от 349 лева   149 лева.

Предпродажбената оферта е валидна до 31 Май 2020, така че остават точно:

00
Дни
00
Часове
00
Минути
00
Секунди

30 дни гаранция за възстановяване на парите.

МОЯТА ГАРАНЦИЯ КЪМ ТЕБ:

Ако курсът не е полезен или не си намерил стойност в него, ще ти върна парите, които си инвестирал в курса!


От момента на предварително закупуване на курса до 30 дни след като той е официално пуснат на пазара (в края на Юни 2020 г), ще имаш право на възстановяване на твоите пари.


 С други думи при предварителна покупка на курса, ще имаш 0 лева финансов риск.

Ако си преминал през целия курс и все още не разбираш инвестиционния процес показан в него ... само ми кажи. Ще възстановя парите за курса, без да задавам никакви въпроси.

Какво e мнението на другите за мен:

"

Изключително полезна консултация от Алекс, която ми помогна в момент на COVID-19 да взема важни решения за компанията ни. 

Благодарен съм му за съветите и препоръките!

Никола Минков - serpact.bg